Una situació d’emergència social, o una utilització, amb finalitats polítiques, dels problemes econòmics?

He vist la nota del Col.legi de treballadors socials de Catalunya que recull, mesuradament, la seva preocupació i la de la “Taula del tercer sector de Catalunya” per un fet que avui recullen diferents mitjans de comunicació:  l’impagament per part de la Generalitat  a diversos proveïdors de serveis socials, de la mensualitat que correspon a juliol.  Es tracta d’entitats que presten serveis concertats, a través de convenis, amb l’administració. Seveis que l’administració , enlloc de prestar directament contractant funcionaris, té concertats amb entitats, associacions, etc.

No és la primera vegada. Es dona la coincidència que, al mateix temps, llegim als mitjans que el Conseller d’economia no assistirà a la reunió del Consell de Política fiscal i financera, i al mateix temps se’ns diu que el pacte fiscal és la única sortida, i al mateix temps…….

Som molts ciutadans els que tenim grans dubtes sobre la coincidència de tots aquests fets. Perquè el Govern satisfà altres conceptes i deixa de pagar especialment els centres concertats que atenen gent gran, persones discapacitades,…? Perquè aquest sector i no un altre? Perquè en aquest moment?

Seria gravíssim que al final arribéssim a la conclusió que es tracta d’una estratègia política de pressió a través dels sectors més vulnerables de la societat. De moment, estem amatents i donant suport al sector social que avui està patint els mals d’un Govern que, cada cop més,  enlloc de governar, enlloc de cercar solucions, fa política amb les coses de menjar.

La nota de COTSC:

IMPAGAMENTS DE LA GENERALITAT A PROVEÏDORS DE SERVEIS SOCIALS

Treballadors socials en alerta per la impossibilitat de les entitats socials de pagar nòmines aquest mes de juliol

 El Govern posa en perill la retribució dels professionals del tercer sector que presten serveis socials de titularitat pública

 Entre les 100.000 persones que es poden quedar sense nòmina hi ha uns 2.500 treballadors socials que atenen col·lectius vulnerables

Barcelona, 30 de juliol de 2012

L’incompliment per part del Govern de la Generalitat dels seus compromisos de pagament amb els proveïdors de serveis socials de titularitat pública, entre els quals s’hi compten milers d’entitats del tercer sector social, és una greu irresponsabilitat que pot deixar sense ingressos 100.000 professionals, segons càlculs de les patronals del sector. Entre aquests s’hi compten uns 2.500 treballadors socials contractats per empreses i organitzacions no lucratives que, tal com han advertit en els darrers dies, no podran fer front al pagament de les nòmines dels seus empleats. El Departament de Benestar Social i Família ha confirmat a les associacions empresarials que aquest mes de juliol no pagarà els seus proveïdors. Des del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya hem manifestat al Conseller Josep Lluís Cleries la nostra preocupació per aquesta alarmant situació, que pot degenerar en col·lapse de les entitats socials, i hem demanat que el govern prioritzi el pagament dels serveis que presten les entitats no lucratives i les empreses socials perquè puguin continuar realitzant la seva feina d’atenció a les persones amb la màxima qualitat. El gran volum de treballadors afectats i la impossibilitat de les entitats socials es pot traduir en desatenció a milers d’usuaris dels serveis socials —recursos residencials per a gent gran, centres de discapacitats, hospitals concertats, Centres Residencials d’Acció Educativa…— que estan patint situacions de vulnerabilitat i pobresa creixent. En un context com l’actual, considerem injustificable l’impagament a un sector i a uns professionals que atenen els col·lectius més vulnerables de la nostra societat.


			

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *