Lectures d’estiu

L’estiu és el temps ideal per llegir, i, també molt especialment, per rellegir amb calma. La meva relectura de l’estiu ha estat el superb darrer llibre de l’historiador Tony Judt “El món no se’n surt “.


Si encara no l’heu llegit no deixeu de fer-ho. Com diu la seva contraportada, es tracta d’un llibre destinat a convertir-se en una obra de reflexió política imprescindible sobre el nostre temps. Imprescindible, especialment,  per tots els que ens sentim revoltats per les desigualtats socials que es produeixen al nostre voltant.

Per mostra una cita del llibre:  “Estem assistint, en els darrers anys, a creixements salvatge de la desigualtat interior en els nostres països , a la humiliació sistemàtica dels més dèbils, als abusos de poders no democràtics –començant pel poder econòmic- enfront als quals l’Estat és impotent, sense que això causi cap indignació ni revolta. La reducció de l’existència humana a la vida econòmica s’ha convertit en quelcom natural. Una naturalitat que sorgeix del món construït en els anys 80 , sense alternativa, fundat en l’admiració acrítica pels mercats sense restriccions, el menyspreu del sector públic i la il.lusió falsa del creixement infinit.”

També he llegit “El Danubi”, llibre d’un dels meus autors predilectes, Claudio Magris. Feia temps que volia fer-ho i no trobava el moment. El llibre m’ha fet venir moltes ganes de conèixer millor la part central (i oriental) d’Europa, la Mitteleuropa, per mi una part força desconeguda.  Si us atrau la cultura centreeuropea no deixeu de llegir “El Danubi”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *