Carme Vinyoles a la Comissió parlamentària de “drets de les dones”

La setmana passada la periodista gironina Carme Vinyoles va venir al Parlament a comparèixer a la Comissió parlamentària dels drets de les dones (podeu veure el vídeo clicant aqui). El tema genèric era “El nou feminisme del segle XXI“. Com sabeu la Carme ha treballat molt sobre temes de gènere i també sobre immigració. La seva intervenció va tenir gran interès, per això us en recomano la lectura  (podeu llegir-la clicant aquí). En començar ens va centrar així el seu marc de referència:

“Un dels reptes fonamentals del feminisme en el segle XXI és la incorporació de la diversitat a la perspectiva de gènere en termes d’igualtat, basant-se en el respecte a l’especificitat cultural a la vegada que en l’aprofundiment de la defensa dels drets humans i entre ells, els drets de les dones. Un repte que es planteja a nivell mundial però que en la societat de les diàspores definida pel sociòleg Zygmunt Bauman té una expressió molt concreta en la majoria dels nostres pobles i ciutats, on l’arribada de població immigrada ofereix l’oportunitat d’una relació estreta i reclama un treball conjunt per a l’empoderament social i polític dels nous veïns i veïnes, algunes de les quals estan realitzant des de fa anys –i amb escàs ressò i reconeixement- una intensa activitat com a mediadores i defensores dels drets humans.”

Va centrar la seva intervenció al voltant d’un tema molt concret com a exemple: La pràctica dels matrimonis precoços i forçats: “Certament totes les cultures del món estan en condicions d’aportar elements molt valuosos pel progrés de la humanitat, però també poden contenir aspectes degradants per a la dignitat de la persona que és necessari eradicar. Actualment en la Catalunya que, com en tantes altres etapes, s’enriqueix i vivifica amb les diferents i positives contribucions que hi fan les persones procedents d’altres països, hi ha constància d’una greu vulneració dels drets humans que afecta a un nombre important d’adolescents –menors d’edat- de la qual cal prendre consciència per a posar-hi fi. Es tracta de la pràctica dels Matrimonis Forçats i Precoços.


I va acabar fent-nos una proposta : “Creació d’una comissió de treball per a elaborar un pla integral i un protocol d’actuacions per a prevenir els matrimonis forçats que es produeixen entre algunes comunitats que viuen a Catalunya”

El més emocionant va esser la història de vida que ens va explicar en primera persona: Podeu veure-la clicant aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *