El procés creatiu i elBoullifoundation

foto 2“Farem el que vulgueu”. Aquest és una frase que va repetir més d’una vegada el cuiner Ferran Adrià en la presentació que va fer a Girona del projecte elBullifoundation. Davant l’atenta mirada i l’expectant atenció d’un nombrós públic, Adrià va explicar com s’està gestant, què vol ser i què serà aquesta fundació privada que neix amb una doble vocació: salvaguardar el llegat d’elBulli i promoure el BulliPedia, un arxiu creatiu sobre la història de la cuina per ajudar als cuiners del món a crear.

I precisament aquest verb, crear, va ser l’eix central de la presentació que ens va fer Ferran Adrià. La paraula creativitat es va anar repetint successivament en la seva explicació: “elBullifoundation és un projecte sobre la creativitat que utilitza el llenguatge de la cuina”, va resumir el cuiner més conegut arreu del món. Efectivament, ho vam podeu veure amb foto 4les imatges que ens van mostrar del que serà aquest projecte emplaçat en un indret fantàstic de la Costa Brava. Adrià ho té clar: “Volem que el pas per elBullifoundation sigui una experiència que es pugui recordar tota la vida” i afegia que el projecte neix com un projecte de país i com un element innovador i estratègic d’atracció en el territori.

I mentre escoltava A Ferran Adrià parlar del relat, de la creativitat, de la innovació i de la capacitat d’atracció no podia evitar pensar en Girona i en les potencialitats de la ciutat en un triangle únic entre Barcelona, la Costa Brava i el Pirineu. Hi pensava com tantes vegades  imagino com podem explicar a tots els visitants el nostre “genius loci”. foto 3Si elBullifoundation serà tot allò que entre tots volem que sigui amb la participació i les aportacions creatives que el projecte vagi recollint, la ciutat de Girona també ha de poder ser allò que ara ens imaginem i col·lectivament podem arribar a construir tots plegats.

Trobareu tota la informació del projecte a www.elBullifoundation.org

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *