Un pas al costat

Amèlia Barbero, Martí Terés, Pia Bosch, Maria Mercè Roca, Xavier Amores i Miquel Poch, en l´anunci d´ahir.

Ahir, dia 18 de març vam anunciar públicament que el MESMoviment d’Esquerres i Esquerra Republicana de Girona hem arribat a un acord per formar una coalició electoral de cares a les eleccions municipals d’enguany. La candidatura, encapçalada per Maria Mercè Roca, neix com la millor fórmula que hem trobat de confluència entre els dos espais polítics per tal de bastir, junts, l’eix d’ una nova majoria d’esquerres a la ciutat.

L’acord que vam anunciar s’ha forjat al voltant de les moltes coincidències que es donen entre els nostres projectes de ciutat : Dinamització de l’economia i lluita contra les desigualtats i per la justícia social, polítiques de benestar i creació d’ocupació, regeneració democràtica, dins un projecte de ciutat basat en l’educació i la cultura. Totes aquestes són prioritats i eixos programàtics que vam apuntar i que desenvoluparem en les properes setmanes. L’objectiu és que  torni a haver-hi un govern progressista a Girona, i això només ho podem fer sumant partits polítics, entitats, moviments socials i ciutadania diversa per bastir una candidatura de progrés. I així ho farem.

En el meu cas particular, estic i estaré plenament compromesa amb la candidatura. Ja vaig anunciar el mes de maig passat que treballaria per una gran confluència progressista a la ciutat, però no em vaig manifestar personalment disposada a tornar a formar part d’una candidatura. I ahir vaig explicar públicament allò que les persones del meu entorn íntim coneixíen de fa temps: no formaré part de cap candidatura municipal a les properes eleccions.

Aquesta és una decisió llargament meditada i presa fa ja uns mesos. Enguany fa vint anys que vaig tenir l’honor de ser escollida Regidora de l’Ajuntament de Girona dins d’una llista encapçalada per l’alcalde Joaquim Nadal. Vaig tenir l’oportunitat de dirigir els serveis socials, els serveis d’ocupació, les polítiques de gènere, i més tard, les polítiques de promoció econòmica de Girona. Després vaig poder seguir servint la ciutat i la seva gent com a Delegada del Govern de la Generalitat i com a Diputada al Parlament. Fa quatre anys vaig ser candidata a l’alcaldia i he estat la Cap de l’oposició al llarg d’aquest mandat. Em sembla que és hora per mi d’encetar una nova etapa.

La meva passió per la ciutat i per la seva gent segueix intacta, però estic segura que trobaré la forma de seguir al seu servei des d’altres àmbits, quan acabi l’actual mandat municipal, d’aquí a poques setmanes.

Vaig reiterar també, però, que el meu compromís amb el MESMoviment d’Esquerres segueix plenament vigent, i que d’aquí al mes de maig seguiré treballant perquè la coalició ERC – Moviment d’Esquerres sigui la guanyadora d’aquestes eleccions, i les prioritats polítiques en aquesta ciutat tinguin un marcat accent social i de progrés. Girona mereix un govern millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *